Affiliate marketing en de toegevoegde waarde voor webwinkels

Affiliate marketing is een een online marketing methode die het afzetgebied van een webwinkel of webshop aanzienlijk vergroot. Voor een webeigenaar is het een goede manier om extra inkomsten te genereren. Een win-win situatie voor beiden. Goed, hoe werkt het? De affiliate (webmaster of uitgever van een website) krijgt betaalt voor iedere lead of sale die hij voor een webwinkel (merchant) genereert. De taak van de affiliate is om de website zo hoog mogelijk in Google te laten scoren en/of zo veel mogelijk traffic te genereren zodat er zoveel mogelijk potentiele leads doorgezet worden naar de site van de merchant (webwinkel). Bij een eventuele verkoop van de webwinkel krijgt de affiliate een percentage van de inkomsten.

Voorbeeld Affiliate Marketing

U heeft een schoenen winkel genaamd Amsterdam Shoes en biedt uw schoenen aan voor affiliate marketing. Schoenen.nl is een onafhankelijke site en zet uw producten op de site. U betaalt Schoenen.nl voor iedere verkoop die in uw webwinkel gerealiseerd is. Dit is dus een percentage van gegarandeerde omzet. Een veilige investering!

Voordelen van affiliate marketing

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat u op deze manier uw producten in diverse (soms vele) websites kunt wegzetten en uw afzetmarkt zo aanzienlijk vergroot. U brengt uw producten namelijk onder de aandacht van vele consumenten en niet alleen diegene die op uw site komen!

De toegevoegde waarde van OOG voor Inhoud

Dankzij onze contacten en onze expertise met Affiliate Marketing sites als www.fashion.nl, www.schoenen.nl en www.damesmode.nl weten wij ondertussen heel goed hoe Affiliate Marketing werkt en hoe u affiliate marketing optimaal voor u kunt laten werken. Dit geldt voor zowel merchants als affiliates. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw webwinkel te combineren met Affiliate Marketing van bijvoorbeeld producten van derden die een aanvulling zijn op uw assortiment. Meer weten? Dan zit u goed bij ons!

Affiliate Marketing inzetten

Interesse in Affiliate Marketing? Geen probleem. Bel ons op +31 (0)35 646 8440 of mailt u ons info(@)oogvoorinhoud.nl. Wij helpen u graag!

Google Trends en Goo

Google Trends en Google Insights zijn samengevoegd onder Google Trends […]

Google update: Meer

Half augustus maakt Google bekent dat zij in de komende […]

Verbeterpunten in de

Al geruime tijd neemt Google de laadtijd (snelheid) van je […]

Google introduceert

Google voegt een beetje social media toe aan de zoekresultaten. […]

Driekwart van de Ned

Steeds meer Nederlanders winkelen online. Uit cijfers van het Centraal […]

Google Trends en Goo

Google Trends en Google Insights zijn samengevoegd onder Google Trends […]

Google update: Meer

Half augustus maakt Google bekent dat zij in de komende […]

Verbeterpunten in de

Al geruime tijd neemt Google de laadtijd (snelheid) van je […]

Online reviews zeer

Aanbevelingen van bekenden en online klantenreviews blijken de consument het […]

Nieuwe zoekmethode G

Eerder gaven we al aan dat Google het zoekalgoritme aan […]

Recente projecten

  • Sierbestratingsdeal.nl
  • Van Wijnen logo
  • Montris Kinderopvang
  • Fietsenwinkel Anybikes Alkmaar