SEO zoekmachine optimalisatie voor topposities in Google

SEO (Search Engine Optimization) is de afkorting voor wat we in het Nederlands zoekmachine optimalisatie noemen. Zoekmachine optimalisatie betekent het opschroeven van de ranking van een site in zoekmachines als Google. Wanneer een site bijvoorbeeld in de top 40 van Google staat, is de kans dat potentiele klanten die site uitkiezen om een aankoop te doen groot. Helemaal wanneer een site in de top 10 van Google staat is er een grote kans dat klanten naar die site gaan om aankopen te doen! Wanneer we praten over SEO optimalisatie, hebben we het over de organische (GRATIS) zoekresultaten van een zoekmachine, en niet de Adwords campagnes (advertenties). deze laatste vallen namelijk onder de kop SEA.

Definitie SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het geheel aan activiteiten die u als web ondernemer onderneemt om uw webwinkel of website – op belangrijke relevante zoekwoorden – zo optimaal mogelijk te laten scoren in Google. Een optimale score houdt in dat u een zo hoog mogelijke ranking behaalt tussen de organische (GRATIS) zoekresultaten van een zoekmachine.

Hoe komt u bovenaan in Google?

Google heeft een hele waslijst aan criteria waaraan een website moet voldoen om enigszins bovenaan te komen staan. De grootste uitdaging voor u als website eigenaar is om hetgeen u wilt communiceren kloppend te maken met de manier waarop een consument zoekt. Welke zoekwoorden zet u in en hoe bouwt u een navigatie op? Welke metatags gebruikt u en hoe verleidt u bezoekers uw website te bezoeken? Het geheel van deze diensten bepaalt het succes van uw website of de ondergang ….

Wat doen wij aan SEO activiteiten?

Wij helpen u met het gehele traject omtrent SEO zoekmachine optimalisatie. Hoe? Door middel van de volgende werkzaamheden:

  • Zoekwoorden analyse of keyword analyse waarmee de belangrijkste relevante zoekwoorden voor uw site bepaald worden.
  • SEO Site Navigatie. Aan de hand van de zoekwoorden analyse stellen wij de site navigatie op.
  • Content plan. Dit plan bevat het geheel van titles, metatags, descriptions en koppen op basis van de belangrijkste zoekwoorden.
  • SEO teksten. Zodra de website staat is het zaak de belangrijkste categorieën te vullen met SEO teksten voor optimaal resultaat.
  • YouTube optimalisatie. Met goede YouTube video’s pak je ook Google posities.
  • Social Media. Google neemt social media accounts zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, etc. en de actie op deze accounts mee in de ranking.
Webcontent en webredactie als speerpunt bij SEO

Webteksten zijn uiterst belangrijk voor Google. En dat betekent voor Google begrijpelijke en logisch opgebouwde teksten. Google is nu eenmaal een machine en die heeft houvast nodig om te bepalen of een pagina relevant of interessant is. SEO geoptimaliseerde teksten bestaan dan ook uit een goede, helder opbouw met gebruik van duidelijke title tags, HTML codes en de juiste balans in keyword dichtheid. Hoe vaker content geplaatst wordt, hoe regelmatiger Google uw site indexeert. Wanneer regelmatig unieke tekst geplaatst wordt, wordt een website uiteindelijk beter geranked.

Het succes van nieuws sites

Het is dan ook niet verwonderlijk dat nieuws sites (denk bijvoorbeeld aan nu.nl, telegraaf.nl en specialistische sites als fashion.nl) het goed doen in Google. Zij verversen hun content dagelijks, bevatten unieke content (geschreven door webredacteuren) en de informatie is relevant waardoor bezoekers vaak klikken op deze sites en hun pagina’s.

SEO zoekmachine optimalisatie opzetten?

Wilt u een nieuwe site of wilt u uw huidige site beter laten scoren? Laat ons dan een korte check van uw website uitvoeren, en kijken of er mogelijkheden zijn voor SEO optimalisatie. Wij kijken naar het geheel van de basis opbouw van uw website tot de invulling. Waarom dit belangrijk is? Zodra de basis indeling van uw site klopt en uw CMS systeem optimaal is ingericht met goede SEO technieken dan gaat uw website lopen. No Doubt! Is de basis niet goed, dan geeft u een boel geld uit zonder ooit de top te bereiken. May the best men win!

Voor informatie over SEO, zoekmachine optimalisatie of andere zaken die uw website of webwinkel betreffen, belt u met +31 (0)35 646 8440 of mail naar info(@)oogvoorinhoud.nl. Wij helpen u graag!

Google Trends en Goo

Google Trends en Google Insights zijn samengevoegd onder Google Trends […]

Google update: Meer

Half augustus maakt Google bekent dat zij in de komende […]

Verbeterpunten in de

Al geruime tijd neemt Google de laadtijd (snelheid) van je […]

Google introduceert

Google voegt een beetje social media toe aan de zoekresultaten. […]

Driekwart van de Ned

Steeds meer Nederlanders winkelen online. Uit cijfers van het Centraal […]

Google Trends en Goo

Google Trends en Google Insights zijn samengevoegd onder Google Trends […]

Google update: Meer

Half augustus maakt Google bekent dat zij in de komende […]

Verbeterpunten in de

Al geruime tijd neemt Google de laadtijd (snelheid) van je […]

Online reviews zeer

Aanbevelingen van bekenden en online klantenreviews blijken de consument het […]

Nieuwe zoekmethode G

Eerder gaven we al aan dat Google het zoekalgoritme aan […]

Recente projecten

  • Sierbestratingsdeal.nl
  • Van Wijnen logo
  • Montris Kinderopvang
  • Fietsenwinkel Anybikes Alkmaar